Кога уметноста ќе го спаси вашиот дом од рушење: 98 годишен старец од Тајван реализирал генијална идеја – ММС
ММС

Објавено на: 12/20/18 2:00 PM

Кога уметноста ќе го спаси вашиот дом од рушење: 98 годишен старец од Тајван реализирал генијална идеја

Живееш на едно исто место повеќе од 37 години, и си навикнат на истото уживајќи во своите пензионерски години и старост и одеднаш локалните власти одлучуват дека вашиот дом треба да биде срушен.

Не знам што вие би направиле вие, но 98 годишниот старец Хуанг Јунг Фу со потекло од Тајван смислил генијална идеја која успеал да ја реализира, а со тоа да привлече туристи од целиот свет. Тој  пред да се пензионира, работел како војник но поседувал одличен талент за цртање, тоа може да го забележите и од фотографиите подолу и ќе погледнете како овој мудар старец го задржал својот дом од рушење, а во тоа му помогнал талентот за цртање.