САД ја повлекува војската од Сирија – ММС
ММС

Објавено на: 12/19/18 5:06 PM

САД ја повлекува војската од Сирија

САД подготвува комплетно повлекување на своите војници од Сирија, јави СНН.

Одлуката ,која што наголемо одстапува од поранешната политика на САД,ја донесе Доналд Трамп кој што пред извесно време ја кажа својата намера за повлекување од Сирија, изјавило службено лице  за СНН.

,,Ја поразивме ИСИС, мојата единствена причина да бидеме таму“ напиша Трамп на Twitter.