Рама-Неопходен е дијалог за осум студентски барања – ММС
ММС

Објавено на: 12/19/18 4:58 PM

Рама-Неопходен е дијалог за осум студентски барања

Албанскиот премиер Еди рама ,по повод студентските протести во оваа земја, рече дека е неопходен дијалог за осум студентски барања.

Во текот на состанокот со студентите на Универзитетот во Валона, Еди Рама истакна дека едно од барањата на студентите, кои бараат 50% при изборите на лидерите на универзитетите, ректорот, деканите, да бидат од  гласовите на  студентите,не постои во ниту една земја.

Постави и прашање, дали треба да се експериментира во тој поглед, пренесува АТА.

Според него дијалогот е неопходен за да се разбере, дали оваа барање произлегува од големата грижа на студентите поради тоа што многу работи  не одат во вистински правец на Универзитетот.

,,Како ова да се реши“праша рама и додаде дека ниту една друга земја во светот нема претставици студенти во Управниот одбор