Човек од Хрватска пријавил дека му исчезнала куќата – ММС
ММС

Објавено на: 12/19/18 2:58 PM

Човек од Хрватска пријавил дека му исчезнала куќата

Полицијата во Копривница примиле несекојдневна пријава од месноста Петеранац, каде што според наводите на човекот, му исчезнала куќата.

Монтажната куќа која била речиси завршена, била цел на крадци, кои за неколку дена ја расклопиле до темел. Штетата се проценува на неколку илјади евра.

Гласините кај локалните жители говорат дека всушност се работи за „наплатување стар долг“, но истрагата е во тек.

Извор: МИА