Деца од градинка во Радишани заразени со морбили – ММС
ММС

Објавено на: 12/19/18 2:29 PM

Деца од градинка во Радишани заразени со морбили

Пет деца од градинка во Радишани се заразени со морбили. Во тек е состанок на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство, информираше денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Тој посочи дека ќе излезат веројатно со препорака да се затвори градинката, родителите децата да не ги носат по другите градинки, туку да ги чуваат дома некое време ако евентуално биле во контакт, па се заразиле.