Кое е најпопуларно женско име во светот? – ММС
ММС

Објавено на: 12/19/18 8:32 AM

Кое е најпопуларно женско име во светот?

За најпопуларно женско име на светот беше прогласено името Софија.

Ова е прв избор за најголем број на родители во Мексико, Русија, Аргентина, Италија, Швајцарија, Естонија, Чиле и Словачка, а популарно е и кај нас.

Ова е најчесто име во 49 земји во светот, а тајната на популарноста на ова име е во тоа што на различни јазици се изговара сосема исто.

Софија на грчки значи мудрост.

Неговата популарност некои ја поврзуваат и со познатите дами, како Софија Вергара и Софија Лорен.