Убиство на Србинка во Виена – ММС
ММС

Објавено на: 12/18/18 1:46 PM

Убиство на Србинка во Виена

67-годишниот Брахим, инаку Албанец од Косово кој на 20-ти мај ја искасапи сопругата Драгица која што имала српско потекло, осуден е на доживотна затворска казна.

Брахим Е. на сослушувањето признал дека го сторил злосторството, но сепак тврдел дека не сакал да ја убие и сето тоа се случило во афект.

Мотивот за ова убиство е љубомора, а Брахим пред судот повторувал дека ја сакал неговата сопруга и не сакал да ја убие. Меѓутоа, судијата донесувајќи ја пресудата, го зел во предвид и тоа што Брахим веќе претходно имал убиено две жени, а во 2008-ма година бил осуден на пет години затворска казна поради трговија со дрога.