Цане Левков од Кратово го освои 160-от Милионер Џек Пот – ММС
ММС

Објавено на: 11/19/18 12:33 PM

Цане Левков од Кратово го освои 160-от Милионер Џек Пот

Цане Леков од Кратово стана милионер. Најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка на Државна видеолотарија на РМ му донесе 1.653.877,00 денари. МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката е освоена на 16.11.2018 во Бет ту мар во Кратово.

Додека го очекуваме најновиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник, во Државна видеолотарија на РМ пристигна добитникот кој својата добивка ја освои на почетокот од минатиот викенд.

Цане Леков во петокот, 16.11.2018 во Кратово го освои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.653.877,00 денари.

Цане често се забавувал на видеолотариските терминали. Ни откри дека игра и традиционални игри на среќа.  МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ е најголемата добивка која ја освоил. Освоените пари планира да ги орочи во банка.

Џек Пот добивките, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 160 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 238.085.396,00денари. Покрај нив, освоени се и 25.585 Мини Џек Пот добивки во вкупен износ од 159.734.086,00 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 4 илјади до 5 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.