„50 години затвор за убијци на жени и деца“ пишува весникот „Хуриет“ – ММС
ММС

Објавено на: 11/15/18 8:23 AM

„50 години затвор за убијци на жени и деца“ пишува весникот „Хуриет“

Најмалку 50 години затвор за убиство на дете предвидува нов турски нацрт загон, објавен денеска во турските весници.

„50 години затвор за убијци на жени и деца“ пишува весникот „Хуриет“ и додава дека законот за казните за убиства целосно ќе се менува.

Владата предвидува зголемување на казните за криминалци кои извршиле убиство на жена или дете, за насилство или за сексуална злоупотреба над жена или дете, информира весникот.

Извор:МИА