(Галерија) Кристијан го фати, а сите верници го бакнуваа крстот – Водици во Скопје – ММС
ММС

Објавено на: 01/19/23 5:56 PM

(Галерија) Кристијан го фати, а сите верници го бакнуваа крстот – Водици во Скопје

Кристијан Нинески беше најсреќниот меѓу многубројните верници кои денеска на Богојавеление – Водици скокнаа во реката Вардар и го извади осветениот крст.

нинески досега осум пати учестувал на манифестацијата, а ова е трепат како го фаќа крстот. -Сите да сте живи и здрави, изјави Нинески.

На среќата на Нинески се радуваа и другите верници, кои скокнаа во Вардар, па додека тој се пробуваше низ толпата за да дојде до г.г. Стефан, сите го бакнуваа осветениот крст.

И годинава продолжи вековната традиција на положување на крстот во осветените води. Скопската православна епархија при МПЦ-ОА го организираше традиционалното осветување на водите на реката Вардар и чинот на положување на Чесниот крст. Манифестацијата се одржа на мостот „Слобода“, кај хотел „Холидеј ин“.

Погледнете дел од амосферата низ фотографиите на нашиот фоторепортер Вангел Тануровски: