Има пет вида љубов – Проверете каква е вашата? – ММС
ММС

Објавено на: 04/3/22 11:00 PM

Има пет вида љубов – Проверете каква е вашата?

Сите знаеме дека љубовта е бојно поле, но дали вреди да се бориме за секоја љубов?

Најверојатно не. Не е секоја љубов иста и затоа честопати се сомневаме што всушност е вистинската љубов. Можеби целата љубов не е вистинска, но тоа не значи дека не е чиста и вредна.

Вистинската љубов е едноставна. Не е секогаш лесно, но немојте постојано да бидете под притисок. Кога ќе одлучите да изградите иднина со некого, воспоставете хармонија меѓу сите спротивности, тоа значи дека ви се случува вистинска љубов и дека вистинската личност дошла за вас. На таков однос треба да се работи и да се инвестира. За таква љубов мора да се бори!

Тешка љубов – Љубов која е строга. Ова е љубовта што ќе ве задржи на земјата, која бара од вас да бидете одговорни. Ќе имате партнер кој ве контролира и одлучува какви треба да бидете. Понекогаш спротивната страна чувствува страв, но не заминува затоа што чувствува дека тоа е љубовта што му треба и ја заслужува. Во оваа врска, можно е и двајцата партнери да ја добијат најдобрата верзија од себе, но дали љубовта е во тоа што би можеле да бидеме или во тоа што сме?

Љубов по секоја цена – Оваа љубов е оштетена. Ова може да биде предизвикано од растојанието, околностите и судбината. Таквата врска е полна со работи на кои треба да се работи. Сепак, има некои работи кои не можат да се поправат без разлика колку напорно се трудите да преживеете заедно. Дури и ако чувствувате дека тоа е тоа и ви се чини дека може да трае вечно, некои работи едноставно е подобро да ги оставите да одат.
Забранета љубов – Љубов која не може и никогаш нема да се случи, бидејќи не е дозволена од универзумот и луѓето околу вас. Ова е љубовта за која би биле подготвени да го раздвижите космосот, за која молчите и копнеете, но тоа не се случува затоа што не ви е предодредено.

Невозвратена љубов – Еден од оние стереотипи за љубов во кои едниот сака, но не го изговара бидејќи знае дека другиот го почитува, но не го сака на ист начин. Љубов која е неискажана и воздржана, која боли, но и значи. Човек кој сака, знае дека безусловно сака личност која многу добро ја познава, која го цени и почитува, но не секој е предодреден да сака секого.

Вистинска љубов – Љубов што е толку реална, што понекогаш ве плаши. Не е љубов за која гориш, туку љубов која се случува ненадејно. Љубов која разбира, е трпелива, верува и нема очекувања. Љубов која е подготвена да ти се случи и ти дозволува да и се случи. Тоа е љубов која не те заморува, туку те просветлува, покажува дека залудно не си сонувал. Љубовта не е да страдаш, да изгориш и да чувствуваш.

Извор: espreso.co.rs