Забрането за богати и тетовирани гости – Сопственик на ресторан решил да ја смени политиката на работење – ММС
ММС

Објавено на: 03/18/22 9:39 AM

Забрането за богати и тетовирани гости – Сопственик на ресторан решил да ја смени политиката на работење

Додека некои ја поздравуваат оваа политика, други не се согласуваат, тврдејќи дека таа ги крши правата на тетовираните или со пирс.

Иако бедуинскиот ресторан бил познат по тоа што собира модерна, богата и позната клиентела, сопственикот радикално ја променил деловната политика, па таму сега не се многу добредојдени.

Ресторанот „Бедуини“ во Сиднеј одлучи да го забрани влезот на тетовирани гости и гости во скапи и брендирани гардероби, како и гости кои се невкусно украсени со накит.

Сопственикот на ресторанот решил да не го ограничи својот бизнис само на ваков тип на клиентела, па на вратата од ресторанот поставил натпис со кој гостите знаат како треба да бидат облечени доколку сакаат да влезат.

Додека некои ја поздравуваат оваа политика, други не се согласуваат со неа, тврдејќи дека таа ги крши правата на тетовираните луѓе или луѓето со пирсинг.

извор-avaz.ba

фото-Инстаграм