Снабдувањето со дизел ќе се нормализира во следните денови, тврдат од „Макпетрол“ – ММС
ММС

Објавено на: 03/7/22 4:10 PM

Снабдувањето со дизел ќе се нормализира во следните денови, тврдат од „Макпетрол“

Состојбите на глобалните нафтени пазари се менуваат секојдневно, цените постојано се зголемуваат, а како резултат на тоа, снабдувачите се соочуваат со проблеми при навремената достава на горива до своите партнери, велат од „Макпетрол“.

– Побарувачката на горива во земјава изминативе денови е енормно зголемена, а меѓу главните причини за тоа се шпекулациите и гласините во јавноста дека ќе има недостаток, како и цените на светските берзи. Дополнително, снабдувањето беше отежнато затоа што нашиот дистрибутер „Окта” во недела не работи. Исто така, и во Грција, од каде што се набавува горивото, недела е неработен ден, а и овој понеделник е државен празник. Сето ова придонесе да се појави привремен недостаток на дизел-гориво на некои наши бензински станици – истакнуваат од „Макпетрол”.

Компанијата денеска, уште во раните утрински часови, го обезбедила сето расположливо гориво од „Окта”, а истото во текот на денешниот ден и во ноќните часови ќе биде испорачано на локациите на „Макпетрол”.

Очекувањата се дека снабдувањето со сите видови горива на бензинските станици на „Макпетрол” во следните денови ќе се нормализира.

извор: Макпетрол