Да се исклучат руските телевизии кај нас, препорача Владата на кабелските оператори – ММС
ММС

Објавено на: 02/28/22 7:40 PM

Да се исклучат руските телевизии кај нас, препорача Владата на кабелските оператори

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги да им укаже на кабелските оператори во Северна Македонија да ги исклучат каналите каде како основач се јавува Руската Федерација или приватни лица, правни или физички лица со потекло од оваа држава, препорача Владата на Република Северна Македонија.

Овие мерки се преземаат и во другите земји во Европа, по нападот на Русија врз Украина и се дел од санкциите што САД и ЕУ ги воведоа кон Русија.

МИА