Зеленски официјално потпиша барање Украина да се приклучи на ЕУ – ММС
ММС

Објавено на: 02/28/22 6:12 PM

Зеленски официјално потпиша барање Украина да се приклучи на ЕУ

Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска изјави дека потпишал официјално барање Украина да се приклучи на Европската унија.

Зеленски побара од Европската унија да и дозволи на Украина веднаш да добие членство по посебна процедура, во момент кога државата се брани од инвазија на руските сили.

MИА