За едно зборче Петков ќе бара оставка од Стефан Јанев, министер за надворешни работи на Бугарија – ММС
ММС

Објавено на: 02/28/22 10:02 AM

За едно зборче Петков ќе бара оставка од Стефан Јанев, министер за надворешни работи на Бугарија

Премиерот Кирил Петков ќе побара оставка од министерот за одбрана Стефан Јанев, најави тој на брифингот во Советот на министри.
Според него, никој министер нема право на сопствена надворешна политика, особено не на Фејсбук.

-Ниту еден министер не може да каже дека неговото останување во кабинетот е гаранција за владата. Мојот воен министер не може да го користи зборот „операција“ наместо зборот „војна“, нагласи Петков.

Извор: novini.bg