Привлечете пари во домот – Ова растение носи добро расположение и благосостојба – ММС
ММС

Објавено на: 02/23/22 10:42 PM

Привлечете пари во домот – Ова растение носи добро расположение и благосостојба

Се верува дека кинескиот долар најдобро го прочистува домот од негативна енергија, носи подобро расположение и благосостојба, па затоа се смета за совршен подарок.

Според старите верувања, ова зимзелено растение кое потекнува од јужна Кина може да донесе финансиска среќа, поради што и името му е кинески долар. Таа е и благодарна затоа што не ја напаѓаат штетници или болести. Многу е отпорен и лесен за нега. За време на топлите денови, слободно наводнувајте го растението често за да не му висат листовите, иако добро поднесува тврда и сува почва. Кинескиот долар најдобро ќе успее на полусенчево место, добро е да има што повеќе светлина, но не и директна сончева светлина.

Извор: Ало.рс