Во Австрија има замок, а како изгледа родната куќа на Драгана Мирковиќ во Пожаревац – ММС
ММС

Објавено на: 02/18/22 9:23 PM

Во Австрија има замок, а како изгледа родната куќа на Драгана Мирковиќ во Пожаревац

Драгана Мирковиќ не го заборава родното село Касидол, кај Пожаревац, па таму оди секогаш кога тоа и го дозволуваат обврските.

Иако со децении живее во Австрија, каде покрај вилата има и замок, пари вложила и во имотот во кој живеат нејзините родители. Им изградила еднокатна куќа, која важи за една од најубавите во селото, а во убаво уредениот двор има уште еден стар имот на приземје.

Екипата на Курир.рс неодамна отиде во Касидол, каде во тоа време беше и фолк ѕвездата. Во дворот забележале „мајбах“ со познатата ДОН регистрација, но таа не излегла од дома. На капијата ја сретнале нејзината мајка Јелица, која не била расположена за разговор.

– Ви благодариме што дојдовте, но нашето семејство не дава никакви изјави за медиумите -изјавила кратко мајката на Драгана, пред да ја затвори капијата на семејниот дом.

Драгана е, инаку, една од омилените жители на ова село. Во тоа се увери тимот во разговор со соседите кои се исклучително горди на неа. Посочуваат дека Мирковиќ останала истата Драгана како од почетокот на кариерата.

– Освен кога има обврски во Пожаревац, е секогаш таму со нас, во својот Касидол. Зборува нормално, како јас со тебе. Таа е премногу љубезна. Доаѓа кај нас со кола, овде со мајка ѝ Јелица, купува што и треба и продолжува понатаму. Постојано оди на фамилијарна тура, овде во селото, кога ќе дојде во Србија, па од нас купува подароци, пијачки и друго. Беше само за Свети Илија, па два дена потоа, па пак по два дена. Таа е екстра, немам ништо лошо да кажам за неа, ниту некој овде во селото. Редовно остава и бакшиш. Да беа сите пејачки како неа, и да не се срамат од каде дојдоа, каде ќе ни беше крајот – изјавила продавачка во селска продавница, која се наоѓа веднаш до основното училиште на Драгана.

Извор: Курир.рс

Фото: Немања Николиќ, Курир.рс