Гравитацијата не е докажана, тоа само некој го рекол – Српската пејачка тврди дека Земјата е рамна плоча – ММС
ММС

Објавено на: 02/14/22 11:14 PM

Гравитацијата не е докажана, тоа само некој го рекол – Српската пејачка тврди дека Земјата е рамна плоча

Во посета на шоуто со Огњен Амиџиќ, пејачката Андреана Чекиќ изјави дека земјата е рамна плоча и дека тоа сигурно го знае. Таа исто така тврдеше дека гравитацијата е недокажана работа. Иако помина една година од ова гостување, видеото повторно стана актуелно, и предизвика вистинска лавина од коментари на социјалните мрежи.

„Мислам дека земјата е рамна. Кога ќе летате и ќе поминете вака (прим. Аут. покажува кружни движења) низ светот, тогаш ќе верувам“, рече Андреана.

„Земјата не е рамна плоча, ве молам. Знам 100 проценти. Поминавме долг пат од образованието, науката, теориите на заговор не изедоа сите. Да бев малку помлад, ќе одев за астронаут, ќе снимев се со мобилен и ќе ти покажев, рекол Огњен..

„Гравитацијата е недокажана работа! Да се скрати оваа приказна… Недокажана работа!“, рече Андреана откако го илустрираше летот на авионот на земја, на рамна плоча.

„Како не е докажано?!“, шокирано ја праша Огњен.

„Тоа не е докажано. Само некој рече дека масата вака паѓа на подот и тоа е гравитацијата.

„А кога скокаш, се враќаш ли на Земјата?“ – понатаму ја праша водителот.

„Се враќаш, но затоа што сте маса, не поради некоја гравитација и некое магнетно поле“, беше сигурна Андреана.

„Ако Земјата е рамна плоча, што е тука?“, праша Огњен, покажувајќи на „крајот на Земјата на Андреа“.

„Па, тие не сакаат да го знаеме тоа. Можеби уште не го знаат тоа, па затоа истражуваат. Овците треба да се чуваат во коралот или на топката, за да не пробаме ништо. Господе забрани некој да праша што има овде“, заклучи таа.

– Така е, и на Цеца и паѓаат солзите нагоре… – шокирано се пошегува Амиџиќ.

– Њутн штотуку е демантиран – изјави Милан Милошевиќ.

Извор: Стил.курир.рс