Над 800 луѓе во Австралија поради грешка на лабораторијата добиле погрешни резултати од тестот за коронавирус – ММС
ММС

Објавено на: 12/28/21 8:32 AM

Над 800 луѓе во Австралија поради грешка на лабораторијата добиле погрешни резултати од тестот за коронавирус

Стотици луѓе во лабораторија во Сиднеј добиле негативни резултати на тестот за коронавирус и покрај тоа што биле позитивни на вирусот.

Пропустот, што се случил за време на Божик, како што велат од лабораторијата, бил поради грешка во обработката на податоците.

Некои од тестираните се загрижени дека можеби несвесно ги заразиле своите најблиски за време на божиќните празници.

Лабораторијата SydPath се извини, велејќи дека грешката, која погодила вкупно 886 луѓе, се случила затоа што работниците се соочиле со „невиден“ број тестови.

Прво 400 луѓе добиле информација дека не се заразени, а потоа следниот ден биле известени дека  е направена грешка.

МИА

Фото: Википедија