„Велев Господе чувај ме мене и бебето до крај, да земам чедо в раце“ – Јасмина Пелтековска, првата жена со цистична фиброза која стана мајка

Кога жената ќе стане мајка, станува лавица, кралица, царица. Се менува нејзиниот свет и пред неа е најважно само едно-детето. Таква една мајка-кралица е Јасмина Пелтековска (29) од Гевгелија, која е првата жена во Македонија, која станала мајка, а боледува од цистична фиброза. Јасмина пред десетина дена се породи и … Продолжи со читање „Велев Господе чувај ме мене и бебето до крај, да земам чедо в раце“ – Јасмина Пелтековска, првата жена со цистична фиброза која стана мајка