Мишо Ковач заглавил во болница место на чист морски воздух – ММС
ММС

Објавено на: 10/25/21 8:17 AM

Мишо Ковач заглавил во болница место на чист морски воздух

Мишо Ковач е добро и наскоро ќе ја напушти болницата во Сплит! Нема драматичното сценарио,неговите посети на болницата се редовни. Нема простор за паника, пејачот е добро, потврдила неговата ќерка Ивана за Слободна Далмација.

– Знаеш ли како знам дека тато е добар? Ми ѕвони 50 пати на ден! Неодамна бев на свадба и тој ми се јави и ме праша: „Малечка, дали сè помина добро?“ Постојано прашува кога ќе снимам, ми дава совети, па добро е. Јас се борам со пневмонија, ја влечам со денови. Ако Мишо кашлаше вака како мене, земјата веднаш ќе се кренеше на нозе. Немам корона, исто како што тато нема никакви респираторни проблеми, како што рекоа некои, рекла таа за Слободна Далмација.
Легендарниот Мате Мишо престојува во болница во Сплит, моментално му е во близина, бидејќи тој го поминува одморот со пријатели во Подстрана, на чистиот морски воздух.

Фото: Инстаграм