(Видео)Корона во Австралија!Војници ќе патролираат низ улиците во Сиднеј – Летаат казни за прекршителите на карантинот – ММС
ММС

Објавено на: 08/12/21 9:22 AM

(Видео)Корона во Австралија!Војници ќе патролираат низ улиците во Сиднеј – Летаат казни за прекршителите на карантинот

Поради новите случаи  со Ковид 19, Сиднеј е во карантин. Строгите мерки се воведени се цел да се спречи брзото ширење на вирусот.

Градските власти во Сиднеј размислуваат за распоредување на дополнителни војници на улиците во Сиднеј, со цел да ги одвратат сите потенцијални прекршители во време на карантинот, бидејќи вирусот почна да се шири по периферијата.

По Сиднеј во каратин уште две недели ќе бидат и жителите на Мелбурн.

Со цел да им се воведе ред на оние кои ги кршат правилата за карантин властите изјавија е можна дополнителна воена помош која ќе патролира низ улицте во Сиднеј.

https://www.youtube.com/watch?v=WHDQsxbQKO0&feature=emb_title

Извор: Курир.рс