Пенсилванија погодена од поплави – ММС
ММС

Објавено на: 08/14/18 7:15 AM

Пенсилванија погодена од поплави

Обилниот дожд кој во текот на ноќта врнеше во централна и источна Пенсилванија ги затвори патиштата и поплави куќи.

Голем број патишта од Вилијамспорт до предградието на Филаделфија се затворени. Поради поплавите граѓаните се евакуираат со гумени чамци.

Во спасувањето и евакуацијата помагаат и хеликоптери, помагајќи им на луѓето заглавени на покривите на своите куќи.

Метеоролошката служба на САД издаде предупредување од нови поплави и ги предупреди граѓаните да не возат низ поплавените подрачја.