По три години повтoрно ликовна колонија „Ѓуриште“ – ММС
ММС

Објавено на: 08/10/18 2:07 PM

По три години повтoрно ликовна колонија „Ѓуриште“

Општината Свети Николе по три години пауза, ја возобновува ликовната колонија „Ѓуриште“, во рамките на која во текот на наредната седмица ќе творат десетина уметници од земјата и регионот.
Делата настанати на ликовната колонија  „Ѓуриште“ вообичаено се претставуваат на ликовна изложба. Колонијата е поддржана од Општина Свети Николе.