Над два милиони евра Штип вложува во инфраструктура – ММС
ММС

Објавено на: 08/10/18 2:07 PM

Над два милиони евра Штип вложува во инфраструктура

Летото во Штип е во знакот на засилени инфраструктурни активности. Се градат нови или се санираат и обновуваат вкупно 32 улици во градот.
Општината предвидува изградба на пристапен пат за населбата Суитлак, пристапни улици во населба Горна Железничка, како и во Блок 2000.
За овие инфракструктурни зафати предвиден е износ од две милиони и
600.000 евра граѓански пари. Освен улици, градоначалникот Благој Боварски најави изградба на тротоари кон Кампус 4 на УГД, а се обновуваат старите, како на пример тротоарот кон Клиничка болница, на улицата „Козјак планина”.
-Се градат новите улици во близина на објектот „Луна Комерц”, како и улиците „11 Конгрес” и 6 и 7 во населба Баби, две улици кај Радански пат и шест улици кај Сончев Град кај населбата Дузлак. За улиците во градот, Општина Штип во моментов вложува вкупно 38.353.441 денари. Предвидена и изградба на пристапен пат за населбата Суитлак, пристапни улици во населба Горна Железничка, во Блок 2000, како и многу други проекти, соопшти градоначалникот Бочварски.
Општината со јавните претпријатија работи на  реконструкција на игралиштето во населба Блок 2000, а исто така се поставени десет активни зони за вежбање.
Се поставуваат канализациони мрежи во населбите Баби и Суитлак. Исто така и се врши поврзување на новите бунари во системот за бунарско