ДИК ќе го дополнува Правилникот за референдумот – ММС
ММС

Објавено на: 08/10/18 10:11 AM

ДИК ќе го дополнува Правилникот за референдумот

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ќе одржи седница на која на дневен ред е предлог-одлука за дополнување на Правилникот за подготвка, организирање и спроведување на референдумот на државно ниво.

На седницата се најавени и информации за текот на јавниот увид и  пријавувањето на граѓаните за гласање во странство.