Убиецот од Флорида на испитувањето зборува за демони (видео) – ММС
ММС

Објавено на: 08/10/18 7:24 AM

Убиецот од Флорида на испитувањето зборува за демони (видео)

Тој зборува дека бил опседнат од демони кои му сугерирале да убива и уништува. Тоа првпат му се случило по смртта на неговиот татко.

Полицијата на САД објави видео во кое се гледа испитувањето на масовниот убиец од Паркленд, Флорида, кој во февруари уби 17 лица во средно училиште.

Тој зборува дека бил опседнат од демони кои му сугерирале да убива и уништува. Тоа првпат му се случило по смртта на неговиот татко.

„Мислам дека твоите демони се само изговор. Зошто не сакаше да ги спречиш, иако си можел?“, го праша детективот.

„Сакав да ги спречам“, му одговори Круз со чудни гестови и мимика.

„Се однесуваш така, затоа што она што го кажувам има смисла, а тоа тебе не ти се допаѓа. Мислам дека ти ги сакаш своите демони“, додава тој.

„Сакам адвокат“, вели Круз на крајот од снимката и почнува агресивно да се чеша.