Нема присуство на вирус на западнонилска треска кај двата сомнителни случаи (видео) – ММС
ММС

Објавено на: 08/9/18 1:29 PM

Нема присуство на вирус на западнонилска треска кај двата сомнителни случаи (видео)

Резултатите од испитувањата во лабораторијата на Институтот за јавно здравје покажаа дека двете лица (дете и жена) немаат вирус на западнонилска треска.

Ова денеска го истакна доктор Лилјана Кузмановска од Институтот за јавно здравје на Република Македонија.

Овие испитувања во лабораторијата на Институтот следат откако при претходно направени анализи постоеше сомневање за можна инфекција кај овие две лица. рп/скс/15:19