Се воведува нова наградна категорија на доделувањето на Оскари – ММС
ММС

Објавено на: 08/9/18 9:46 AM

Се воведува нова наградна категорија на доделувањето на Оскари

Организаторите на Оскарите денеска соопштија дека ќе воведат нова  наградна категорија за филмовите, како и дека преносот на церемонијата во 2019 година ќе биде ограничен на три часа.

Но, не е познато која нова наградна категорија ќе биде воведена.

Академијата за филмски уметности и наука, која ги организира Оскарите, исто така, соопшти дека за време на преносот на манифестицијата ќе има и реклами.