Јемен: 39 убиени во напад на коалицијата предводена од Саудиска Арабија – ММС
ММС

Објавено на: 08/9/18 9:36 AM

Јемен: 39 убиени во напад на коалицијата предводена од Саудиска Арабија

Најмалку 39 лица се убиени, од кои најголем дел деца, во напад извршен од страна на коалицијата предводена од Саудиска Арабија. Во нападот е погоден училишен автобус во северниот дел на Јемен, изјави официјален претставник на здравствените работници.