Дневен билтен на Општина Штип – 07.08.2018 – ММС
ММС

Објавено на: 08/7/18 9:19 AM

Дневен билтен на Општина Штип – 07.08.2018

Информации за тековни инфраструктурни проекти
Денеска, 07.08.2018 г., градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, преку изјава за медиуми ќе ја информира јавноста за сите тековни инфраструктурни проекти кои се реализираат во моментов на територија на општина Штип. Изјавата за медиуми ќе биде во сала 2 на Совет на Општина Штип, со почеток во 11:30 часот.
Одбележување на денот на смртта на народниот херој Генерал Михајло Апостолски
Сојузот на борците од Народноослободителната и Антифашистичка војна на Македонија 1941-1945 и граѓаните продолжувачи на боречките традиции за општините Штип и Карбинци со седиште во Штип, организираат одбележување на 07.08.2018 година, денот на смртта на народниот херој Михајло Апостолски. Одбележувањето ќе се изврши во Алејата на народните херои во центарот на градот со почеток во 10:00 часот
Редовна месечна дезинсекција
На ден 08.08.2018 год. (среда наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 02 до 07 часот наутро, со апаратура за УЛВ ладно запрашување.
Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во општина Штип, подрачјата по течението на реките Брегалница и Отиња, застојни води и подрачја околу каналиниот систем на трериторијата на општината, урбаните населби и локалитети.
Третирањето ќе се изведува со