Причини зошто страдате од сексуална анксиозност – ММС
ММС

Објавено на: 08/6/18 2:20 PM

Причини зошто страдате од сексуална анксиозност

Иако сексот би требало да биде еден вид релаксација и стимулатор на расположението, многумина имаат проблем во текот на односите, а тоа може да доведе до сексуална анксиозност.


Сексуалната анксиозност е еден вид препрека да уживате во сексуалниот однос, односно недоволното уживање во сексот поради ангажираност со прашања за начинот и квалитетот на односите, како и поради несигурноста во односот. Сексот не е физичка работа, возбудувањето е поврзано со емоцијата и мозокот, ако мозокот е премногу оптеретен, телото реагира негативно и нема сексуално возбудување.

Причини за појава на сексуална анксиозност може да бидат различни, а најчести се:

– незадоволството од сопствениот физички изглед

– потешкотии во врската со вашиот партнер

– страв дека не сте доволно добри во кревет

– загриженост за големината на половиот орган

– страв од прерана или предоцна еакулација

Причините се повеќе, а вистинската може самите да ја откриете.