Мала тајна на големите мајстори – Немојте да ја фрлате водата од тестенините, вреди злато! – ММС
ММС

Објавено на: 05/5/21 1:45 PM

Мала тајна на големите мајстори – Немојте да ја фрлате водата од тестенините, вреди злато!

Неколку кулинарски трикови кои ги применуваат најпознатите светски готвачи кои често се едноставни и  не остават без зборови.

Ситници кои само тие ги знаат и ретко ги делат, а една од малите тајни на големите мајстори е и за што може да се користи водата во која се вареле тестенините.

Светските готвачи советуваат да ја искористиме за подготовка на сосови. Оваа течност тие ја нарекуваат злато бидејќи се кристи за природно згуснување на сосот кој се прави без никакви доатоци

Можете и да си ја замрзнете водата ако не можете веднаш да ја искористите. Можете да ја ставите и во калап за мраз, па коцката можете да ја искористите секој пат кога правите неој сос или крем чорба.

 

Извор. Мондо.рс