Се гради нова улица со паркинг во Мичурин – ММС
ММС

Објавено на: 08/3/18 9:21 AM

Се гради нова улица со паркинг во Мичурин

– Во населбата Мичурин почна изградба на комплетно нова улица со јавно паркиралиште покрај улицата „Фрањо Клуз“ во должина од 200 метри, за кои општина Аеродром ќе издвои над осум милиони денари.

– Станува збор за изградба на улицата „Новопроектирана 8“, која ќе добие и комплетно нова атмосферска, фекална и водоводна мрежа, исто така во должина од 200 метри. Улицата и паркиралиштето ќе бидат целосно осветлени, соопшти општина Аеродром.

Планирано е изведбата да заврши во рок од три месеци.

 

Извор:МИА