„Не дозвлувајте да ве лажат“ – Дознајте го вистинскиот состав на Фајзер вакцината – ММС
ММС

Објавено на: 04/15/21 9:04 AM

„Не дозвлувајте да ве лажат“ – Дознајте го вистинскиот состав на Фајзер вакцината

Исидора Станковиќ од Ниш, која е докторант по биомедицински науки и е вработена во американската „Медицина Вејл Корнел“ во Њујорк, го анализираше составот на вакцината Фајзер.

„Weill Cornell Medicine“, каде што работи Исидора, е организација која се занимава со научни истражувања и најновите иновации во лекувањето и превенцијата на пациентите со бројни болести, пренесува порталот „Врањењуз“.

Исидора детално го анализирала составот на вакцината развиена од компаниите Фајзер и Бионтек.

Во продолжение ова е е нејзината објава.

– Одлучив да ја искористам дипломата по биохемија и да откријам што навистина има во вакцината Фајзер РНА. Не дозволувајте да ве лажат, прочитајте до крај. BNT162b2 mRNA – модифициран РНК скок (S) протеин на коронавирусот, во натамошниот текст како BNT162b2. Полиетилен гликол (ПЕГ) – молекула која се наоѓа во брдо од природните производи и милијарда лекови. Исто така се користи во лаксативи или на пример за да омекне сладоледот (оној на точење). Тука е во масната група.

ALC-0315 = (4-хидроксибутил) азанедил) бис (хексан-6,1-дил) бис (2-хексилдеканоат); ALC-0159 = 2 – [[(полиетилен гликол) -2000] -N, N-дитетрадецилацетамид; Холестерол 1,2-дистариол-sn-глицеро-3-фосфохолин. Ова се масти. Тие прават липиден меур околу молекулите на РНК и со тоа го штитат од деградација. Калциум хлорид, калциум дихидроген фосфат, натриум хлорид, динатриум хидроген фосфат дихидрат. Ова се соли.

Тие ја прават поволна концентрацијата на јони во мочниот меур. Сахароза – шеќер. Тоа го прави истото како сол. Ако концентрацијата на шеќер и сол не е оптимална, РНК лесно се распаѓа. Дихидроген моноксид – вода. Растворувач – објаснува Исидора.

Пораката на приказната: Не е сè што звучи „опасно“, туку затоа што бегавме од часовите по хемија е навистина опасно.

Пораката од приказната 2: Оваа вакцина е толку природна и органска што од неа можете да направите торта на вашата баба – напиша Исидора.

Според порталот „Врањењуз“, младата научничка е активно вклучена во детални објаснувања на целото прашање поврзано со крона вирусот преку својот Фејсбук профил во последните месеци, исклучиво на научна основа, а има и голем број следбеници од Србија на Фејсбук.

 

Извор: Еспресо.рс