Во Прилеп одбележување на Денот на сеќавањето загинатите во Првата светска војна – ММС
ММС

Објавено на: 08/1/18 6:29 AM

Во Прилеп одбележување на Денот на сеќавањето загинатите во Првата светска војна

Амбасадата на Русија во Македонија во соработка со општина Прилеп и локалното здружение на Македонско-руско пријателство денеска ќе положат венци на споменикот на руските војници погребени на германските воени гробишта во Прилеп.

Настанот, како што е наведено во соопштението од руската Амбасада, се организира по повод Денот на сеќавањето загинатите за време на Првата светска војна, кој се одбележува и во Русија.  Во чест на загинатите војници ќе биде одржана и  панихида.

 

 

Извор:МИА