МНР: Нема барања за помош од македонски државјани по пожарите во околината на Атина – ММС
ММС

Објавено на: 07/24/18 3:07 PM

МНР: Нема барања за помош од македонски државјани по пожарите во околината на Атина

Заклучно со 15:00 часот, македонски државјани не се обратиле за помош во нашата Канцеларија за врски во Атина – соопшти денеска македоснкото МНР.

Оттаму наведуваат дека во моментов немаат официјални информации од грчките институции за жртвите и повредените во катастрофалните пожари.

Од МНР препорачуваат државјаните на Република Македонија да избегнуваат патувања во регионите зафатени од пожарите. Контакт телефонот на Канцеларијата за врски во Атина е 0030 694 474 3071.