Прекината тендерската постапка за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи – ММС
ММС

Објавено на: 07/23/18 8:21 AM

Прекината тендерската постапка за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи

Поради пoстоење одредени неправилности во документацијата на што укажа првичната евалуација, одлучивме тендерската постапка за набавка на тестови и реагенси за биохемиски, имунолошки, хематолошки и гасни анализи да ја прекинеме.Ова денеска на прес-конференција го истакна министерот за здравство Венко Филипче кој рече дека на тендерот се јавила само една фирма и дека во овој период интензивно работеле на евалуација на понудата.
– Во следниот период ќе продолжиме со имплементација на планот за централизација, а со тоа и обезбедување на големи заштеди во овој дел од набавките, рече Филипче и ги повика и компаниите кои работат во оваа сфера да ги намалат цените на реагенсите, зашто, како што рече, имале разговори заради тоа што пазарните вредности се многу помали од тоа што сега во моментов се користи.

 

 

Извор:МИА