Во Турција откриен фосил на мамут стар осум милиони години – ММС
ММС

Објавено на: 07/18/18 11:52 AM

Во Турција откриен фосил на мамут стар осум милиони години

Музеј во централната турска провинција Јозгат соопшти за откриен фосил, за кој се верува дека му припаѓал на мамут од пред осум милиони години,јави ДПА.

– Палеоантрополошките активности се спроведуваат за да се утврди точната возраст на вилицата, која вчера ни ја донесе еден земјоделец. Според првичните сознанија, фосилот е стар околу осум милиони години, рече директорот на музејот Јозгат, Хасан Сенјурт.

Вилицата ја пронашол земјоделецот Алпер Ѓушјунџели, додека ја обработувал нивата.

 

Извор:МИА