Штрајк во европските магацини на Амазон – ММС
ММС

Објавено на: 07/18/18 9:38 AM

Штрајк во европските магацини на Амазон

Повеќе илјади работници во европските магацини на американската компанија Амазон стапија во штрајк со барање за подобри услови за работа и поголеми плати.

Магационерите на Амазон во Германија вчера штрајкуваа, приклучувајќи им се на колегите од Шпанија и Полска кои пред два дена стапија во штрајк.

Германскиот синдикат на работници во услужните дејности Верди повика на еднодневен штрајк за да ги поддржи барањата за договори кои би гарантирале здрави работни услови во магацините на најголемата светска компанија за онлајн трговија.

 

Извор:МИА