Рударите во исчекување на намалување на старосната граница за пензионирање – ММС
ММС

Објавено на: 07/17/18 2:06 PM

Рударите во исчекување на намалување на старосната граница за пензионирање

Рударска Македонска Каменица се пред законската реализација на долгогодишното барање на рударите – намалување на старосната граница на рударите. Министерството за труд и социјална политика, преку Владата на Македонија ќе предложи законски измени и дополнувања со кои ќе се намалува старосната граница за пензионирање на рударите