Пронајден туристот од Франција што вчера се загубил на Баба планина – ММС
ММС

Објавено на: 07/16/18 7:47 AM

Пронајден туристот од Франција што вчера се загубил на Баба планина

Планинари спасувачи од Дирекцијата за заштита и спасување-Битола успешно ја завршија потрагата по турист од Франција кој вчера залутал низ моликите на планината Баба.

Гостинот од Франција на возраст од околу 23 години, престојувал во Битола, а викендот го искористил за планинарење, но се загубил во пределот под врвот Пелистер, информираат од Дирекцијата за заштита и спасување во Битола.

-Потрагата по момчето ја почнавме веднаш по пријавата дека не контактира со своите домаќини. Го пронајдовме околу полноќ во непосредна близина на Мало Езеро, под антената на Пелистер. Момчето беше вознемирено, уморно и уплашено. Го прифативме, му дадовме вода и храна, а од денес повторно е со своите пријатели на гости во Битола, изјави Петар Нолев,член на тимот спасувачи од Битола.

 

Извор:МИА