Џафери на Самитот на спикери на Парламенти на Централна и Источна Европа – ММС
ММС

Објавено на: 07/12/18 6:36 AM

Џафери на Самитот на спикери на Парламенти на Централна и Источна Европа

 

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери денеска и утре ќе учествува на 3. Самит на спикери на Парламенти на Централна и Источна Европа и на прославата на 550-годишнината од Полскиот парламентаризам, што ќе се одржи во Варшава, Република Полска.

На Конференцијата претседателот Џафери ќе има обраќање на тема „Парламентите  во меѓународната политика“ и ќе оствари и билатерални средби со свои хомолози од регионот.