Холивуд веќе подготвува филм за спасувањето на тајландските момчиња – ММС
ММС

Објавено на: 07/10/18 2:21 PM

Холивуд веќе подготвува филм за спасувањето на тајландските момчиња

Двајца американски филмски продуценти заминале во Тајланд, на местото каде се одвиваше акцијата за спасување на момчињата кои беа блокирани во пештерата, јави Би-би-си. Мајкл Скот и Адам Смит од компанијата Пјур-Фликс веќе разговарале за можен филмски проект.

Бидејќи тие таму пристигнале пред да бидат спасени сите момчиња и нивниот тренер, Смит бил прашан  дали нивниот потег е невкусен, но тој изјавил дека „ќе дојдат и други продукциски куќи, па мораат да бидат брзи”.

Спасувачите-волонтери со натчовечки напори успешно ја спроведоа спасувачката операција извлекувајќи ги 12-те момчиња и нивниот тренер од тајландската пештера, во која беа заглавени цели 18 дена. Тие беа прикажани на тајландската телевизија како танцуваат и пеат од радост.