Скопјани си најдоа ново место за бесплатен паркинг (фото) – ММС
ММС

Објавено на: 07/10/18 8:14 AM

Скопјани си најдоа ново место за бесплатен паркинг (фото)

Патеката за спортување на кејот на Вардар полека но сигурно станува место на кое почнаа масовно да се паркираат возила.
Изминативе неколку дена кејот буквално е преплавен од автомобили, а никој не знае од каде возачите успеваат да се спуштат со возилата на пешачката зона.

Урбаната рекреација на пешаците, велосипедистите и децата на кејот целосно е попречена оти мораат да ги заобиколуваат возилата и постојано да внимаваат да не налетаат на нив.

 

Превземено од: skopjeinfo