Запленети 50 тони пилешко месо со салмонела во Албанија – ММС
ММС

Објавено на: 07/3/18 1:50 PM

Запленети 50 тони пилешко месо со салмонела во Албанија

Албанската национална агенција за храна запленила 50 тони пилешко месо заразено со салмонела.

Резултатите од анализата на месото покажале високо ниво на салмонела во примероците и веднаш е почната процедура за враќање на месото во Бразил.

Во текот на оваа година, блокирани се и вратени пет други контејнери со 130 тони месо увезено од Бразил, објавија локалните медиуми.