Ви претставуваме одличен природен рецепт за третман и превенција на запушени артерии. Исто така е добро за регулирање на покачените масти во крвта, спречување на општ замор на телото, спречување и лекување на инфекции и настинки, интензивно зајакнување на имунитетниот систем, чистење на црниот дроб и подобрување на ензимите на црниот дроб.
Овој природен лек спречува појава на слободни радикали во организмот, кои предизвикуваат најсериозни болести и други состојби поврзани со болести на срцето и циркулацијата на крвта.
Потребни состојки:
4 цели поголеми главици лук
4 лимони со кора
помал корен од ѓумбир (3-4 см)
2 литри чиста вода
Подготовка:
Лимонот измијте го добро и исечете го на парчиња. Ако станува збор за лимон кој не е органски, или ако е испрскан, тогаш третирајте го со мешавина од оцет и вода. Излупете чешне лук и ставете го во мешалка заедно со лимонот и ѓумбирот.
Користете блендер за смесата да ја направите хомогена. Истурете ја мешавината во метална чинија, истурете два литра вода и загрејте сè со мешање до точката на вриење. Непосредно пред мешавината да зоврие, исклучете го шпоретот и оставете да се излади добро. Процедете низ цедалка со средна дебелина и истурете во стаклени шишиња. Овој медицински пијалок се пие секој ден во чаша од 2 дл најмалку 2 часа пред јадење, односно на целосно празен стомак. Чувајте го пијалокот во фрижидер. Периодот на третман трае 3 недели со дневна потрошувачка на една чаша, по што треба да направите пауза од една недела, по што ќе можете да продолжите со конзумирање во истиот циклус. Ако вкусот не ви одговара, можете да додадете мед. По 3 недели употреба, треба да почувствувате значителна регенерација на телото.
Покрај веќе споменатите придобивки, пијалокот е особено корисен за спречување на калцификација во организмот, што предизвикува камења во органите и затнување на крвните садови. Комбинацијата од лимон, вода и лук, при готвење го неутрализира мирисот на лукот. Пред секоја потрошувачка, протресете го шишето со овој домашен лек, така што талогот од лимон и лук на дното се меша со сокот.
Преземено од: https://stil.kurir.rs/