Преку кампања до поголем број на згрижувачки семејства – ММС
ММС

Објавено на: 06/26/18 12:13 PM

Преку кампања до поголем број на згрижувачки семејства

На секое дете му е потребно семејство е насловот на кампањата, со цел што повеќе деца од домовите да бидат згрижени во згрижувачки семејства. Во Гостивар на 13 јули ќе се одржи посебен настан во рамки на оваа кампања, каде ќе се испрати порака дека секое дете без родителска грижа треба да расте во семејна средина.

Целта на кампањата е граѓаните што подобро да се запознаат што значи згрижувачко семејство, и кои се условите и бенефитити кои ги дава државата ако некој брачен пар згрижи некое дете

Сите идни згрижувачки семејства ќе поминат низ посебна обука, и ќе имаат голема подршка од институциите.

На први месецов започна кампањата на секое дете му треба семејство, и истата е подржана од Уницеф.

Зоран Димовски