Груевски ќе брани докторат на Економски факултет? – ММС
ММС

Објавено на: 06/25/18 7:54 AM

Груевски ќе брани докторат на Економски факултет?

Поранешниот премиер, Никола Груевски, следниот месец ќе брани докторат на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кири и Методиј“. Одбраната на докторскта дисертација е закажана за 6-ти јули во Салата за состаноци на Економскиот факултет.

Докторатот на Груевски е на тема „Економските ефекти на различните видови меѓународни текови на капитал, со посебен осврт на Република Македонија“.

Дел од јавноста низ социјалните мрежи коментира дека Груевски нема правно на одбрана на докторат бидејќи неговиот просек од додипломските студии е под 8.00. Според статутот на УКИМ просекот мора да биде повисок од 8.00.

Извор: Фокус